Hi Float
Sortera efter
Få dina ballonger att flyga 25 gånger längre än vanligt
Har du provat att blåsa helium i ballonger och sett dem falla ner innan gästerna anländer? Om du känner igen det, läs vidare här!
Om du ska dekorera för en konfirmation, fest, födelsedag eller ett bröllop - då vill du att dina ballonger ska flyga under hela festen. Det kan dock vara ett omöjligt uppdrag utan produkten: Hi float. Hi float gör det möjligt att blåsa upp ballongerna dagen innan - så att du slipper jäkt på den stora dagen, och att dina ballonger inte är i gästernas knägruva under maten.
Vi rekommenderar starkt att du använder Hi float, eller vårt billigare alternativ Balloonboost. Enkelt uttryckt, en vätska som behandlar insidan av ballongerna med ett "membran". Membranet håller ballongen tätt under en längre tid, vilket därmed flyger längre. Helium är en av de lättaste och tunnaste gaserna, och därför sipprar det snabbt ut ur latexballonger om de inte behandlas innan de blåses upp. En normal ballong flyger ca 6 timmar, men med en Hi float-behandling kommer du att ha ballongen flygande i upp till 5–6 dagar. Det finns dock flera faktorer som kan påverka glidtiden, därför säger vi som en allmän regel att de flyger 2–3 dagar, men du får inte bli arg om ballongerna flyger två gånger ;) Om du är osäker på flygtider har vi gjort ett diagram som du kan se här
Unika fördelar med Hi float:
- Flygtid liå 2–3 dagar, men ofta mycket längre (i ballongstorlek 11 "/30 cm)
- Enkel att använda
- liumli för enkel alililicering
- Fungerar bara med helium
- lirodukterna är biologiskt nedbrytbara och giftfria
- Ser till att du kan dekorera dagen i förväg
Hi-float finns i två storlekar: antingen till 50 eller 150 ballonger i storlek 9" även kallad 23 cm. Vi har också vårt lite mer prisvärda alternativ Ballonboost som finns för 200 och 400 ballonger i storlek 11" kallar också 30 cm. Observera att du inte kan använda Hi-Float i konfettiballonger och folieballonger. Det sista du behöver se till är att köpa helium i god kvalitet.
Det räcker inte att bara köpa helium, det borde vara 100% rent helium, eftersom många billigare alternativ blandas med luft vilket avsevärt försämrar flygtiden. Vi har skrivit mer om den höga kvaliteten på vårt billiga helium här.
Hur använder man Hi float?
- Ha pumpen monterad och vriden moturs för att låsa upp den
- Var noga med att pumpa ett par gånger i en kopp eller annan behållare så att den första gelén kommer ut.
- Ballongen placeras på pumpmunstycket och se till att den skjuts in väl. Ingen gel ska komma på ballongens hals, bara längst ner på ballongen.
- Var noga med att klämma fast runt ballongens hals och gnugga gelén väl runt ballongen så att det finns ett jämnt lager i hela ballongen. Ballongens hals hålls uppåt för att förhindra att gelén rinner ner i ballongens hals.
- Ballongen fylls nu med helium tills den får formen av ett päron. Om den inte flyger behöver den inte lite mer helium i
Hur mycket Hi Float ska det användas?
Du kan följa exemplen nedan för att hitta rätt antal pumpar.
Vi rekommenderar alltid att du testar med en ballong och reglerar pumpen så att den passar.
- 23 cm ballongstorlek = 1/2 pump/tryck
- 28 cm ballongstorlek = 1 pump/tryck
- 35 cm ballongstorlek = 2 pump/tryck
- 41 cm ballongstorlek = 3 pump/tryck
HI-Float ska aldrig användas i folieballonger. Det kommer att ge motsatt effekt. Folieballongerna faller till marken när ballongen blir för tung.
Folieballonger som är godkända och lämpliga för helium flyger vanligtvis 2–3 dagar, och de kan också fyllas på när de börjar falla mot marken.
Av den anledningen, använd Hi Float uteslutande för dina latexballonger
Första gången du ska använda Hi-float rekommenderar vi att du läser vår guide om: hur du använder Hi Float samt tittar på vår videoguide. Det är otroligt viktigt att rätt mängd kommer in i ballongen.
De vanligaste misstagen är att fel mängd kommer in i ballongen eller att själva gelén inte masseras runt korrekt. Dessutom torktiden så att huden kan "stelna" helt innan den flyttas från rummet till ett kallare rum eller utanför. Ballongen kommer att dra ihop sig och ballongen kommer snabbt att falla till marken
Om gelén inte masseras väl runt hela ballongen riskerar du att inte alla fibrer stängs, och därför kommer helium fortfarande att kunna sippra ut ur ballongen. Du kan också riskera att den torkar i en knöl, vilket gör att ballongen blir för tung och därför inte flyger.
Om du har många ballonger du behöver blåsa upp för ett stort evenemang, rekommenderar vi att du först testar med några ballonger i förväg.
Du kan blåsa upp 2–3 ballonger av samma storlek, men med en mindre mängd Hi Float. Låt dem hänga i samma rum och jämför vilken som flyger längst.
Kom ihåg att notera hur mycket du får i varje. På så sätt säkerställer du den längsta flygtiden i just dina ballonger. Alla ballonger på Heliumballong.se är naturligtvis godkända för helium, och utvalda efter en god kvalitet vi kan gå i god för.
Hi Float är inte giftigt på något sätt och du kan jämföra det med den klibbiga som finns på baksidan av frimärkena.
Hur vet jag hur stor ballongen är?
En enkel lösning är "stoltricket". Vad är stolarnas trick? Det är ett väldigt enkelt sätt att mäta diametern på dina ballonger. Det krävs bara två saker.
- 2 stolar
- Linjal, måttband eller annat
Du ställer två stolar med ryggen mot varandra. Sedan skjuter du isär dem och mäter avståndet mellan dem. Om du behöver blåsa upp 23 cm ballonger, så ska naturligtvis avståndet vara 23 cm. Då kan du blåsa upp ballongen, och när ballongen vidrör båda stolsryggarna samtidigt är den 23 cm i diameter och du har lagt in tillräckligt med helium.
OBS: Om det inte finns tillräckligt med helium i ballongerna kommer de att falla till marken, ”flyga krokigt” eller flyga kortare tid än normalt.
Slutligen, var noga med att köpa Helium av god kvalitet. Det räcker inte bara att köpa helium, det borde vara 100% rent helium, eftersom många billigare alternativ blandas med luft, vilket avsevärt försämrar flygtiden.
Den bästa kvaliteten på ballonger och helium finns här på. Se bland annat vårt stora men billiga urval av helium här.
Vi har skrivit mer om kvaliteten på vårt billiga helium som du kan läsa ännu mer om här.
Bra regler för att komma ihåg
Själva pumpen ska pressas lite som en tvål du använder i badrummet. Slutligen, håll inte trycket nere eller pumpa i små ryck.
Så snart du har tryckt ner pumpen måste du ta bort handen - så att själva pumpen lyfter av sig själv. På så sätt är du säker på att det inte blir för mycket Hi Float i ballongen.
Om du har testat din Hi-float några dagar i förväg kan det mycket väl finnas lite gel kvar i dispensern som har torkat och därför kan ingenting komma ut ur pumpen. Förtvivlan inte, du skruvar helt enkelt loss pumpen och ligger den i ljummet vatten i 10–20 minuter. Därefter kan du tyst försöka pumpa, och gelén lossnar långsamt.
Vi rekommenderar att du rengör pumpen omedelbart när du är klar med att använda Hi Float. Här är det viktigt att låta pumpen torka helt så att den är klar för användning igen. Det är en bra idé att alltid testa produkten några dagar före evenemanget, så att du vet hur mycket du behöver i dina ballonger.
Vad är Hi Float?
Det är en slags gel som används för att få latexballonger att flyga längre än vanligt. Du kan jämföra det lite med lim som ser till att stänga de minimala luckorna som finns i latexballongerna. Helium är en av de lättaste gaserna och kan därför sippra in i även de minsta hålen som inte kan ses med blotta ögat.
Vanligtvis flyger en 11 "/30 cm latexballong cirka 5–7 timmar innan den börjar falla till marken. Större ballonger flyger naturligtvis längre eftersom betydligt mer helium används.
Kort sagt, limmet eller gelén gör att alla fibrer stängs och ballongen blir tät. Tyvärr är det inte möjligt att försegla ballongen helt och den kommer så småningom att falla till marken. Men med behandlingen flyger den upp till 20–25 gånger längre. Detta kräver dock att Hi-float används korrekt. Om du följer vår enkla guide är du riktigt på god väg